De blide kæmper

De blide Kæmper


Hvad bruges den til?


Ridning

Shirehesten er meget alsidig, grundet dens rolige gemyt. Den egner sig til både hygge-ridning, show, dressur, western og springning. Der findes 2 typer, den lette-type egner sig udemærket til let dressur, springning, lette jagter og western. Den tunge-type egner sig særdeles godt til klassisk ridning.


Kørsel

Shiren har været brugt til mange forskellige ting igennem tiderne. Den har trukket flodpramme på kanalerne, hjulpet i landbruget og været brugt som bryggerhest. I dag bruges den mest til hygge og showkørsel, der er også mange der har fundet den egnet til bryllups kørsel. Shiren er en god kørehest, grundet dens rolige gemyt og dens enorme styrke. En voksen shire kan trække op til 5 ton og flodpramme på 50 ton, så der er mange anvendelsesmulighder, hvis man ønsker at udnytte dens store styrke.


Show & Avl

Shirehesten bliver brugt som showhest, hvor der er tradition for at den skal flettes op på en helt særlig måde. Dommerne ser her på hestens ekstriøre og hvordan helheden tager sig ud.

Der er også specielle showklasser hvor hestene er selet op og "pyntet" med forskellige ting, her gælder det om at havde den flotteste oppyntning.

Følg os på på Facebook

Copyright 2019 © All Rights Reserved