Foreningen


Om foreningenForeningen for Shireavl i Danmark - Shirehest.dkVi er en ikke statslig orginisation, som ønsker at fremme avlen og salget af gode kvalitets Shireheste i Danmark. Vi vil gerne vise vores blide kæmper frem, som den fantastiske race den er. Vi fortæller gerne om pasning og pleje af de store dyr.

Vi afholder og deltager derudover i arrangementer i hele landet hvor vi ankommer med hestene.


VedtægterVedtægter for FORENINGEN FOR SHIREAVL DANMARK 

                Redigeret 23-02-2019     Kapitel 1. Almindelige bestemmelser

1.  Foreningens navn er FORENINGEN FOR SHIREAVL DANMARK

2.  Foreningens mål er at fremme avl af Shirehesten i Danmark. Endvidere skal interessen for brug af Shirehesten til køre- og ride formål fremmes.

3.  Foreningen skal til enhver tid følge Shire Horse Society Englands fastsatte avlsmål, anvisninger og stambogsføring. Foreningen skal også være registreret under Landskontoret for heste.

4.  Alle heste der udstilles eller bedømmes på dansk grund er ligeværdige hvis de har et pas med shireafstamning, uanset hvilken forening der har udstedt passet før 31-12-2017. (Der kan dog forekomme titler og trofæer som kun kan tildeles shireheste som efterlever krav fastsat af Shire horse society England)

5. Til dyrskuer skal der bæres hvid overdel og sorte eller hvide bukser. Der må bruges logo fra de 2 tidligere foreninger til og med 2020. Til show er der valgfri påklædning.

6. 31-12-2017 er sidste dato hvor der kan udstedes pas med afstamning fra SEGES til danske shireheste.  Fra 01-01-2018 er det Shire Horse Society England der udsteder alle pas. Pas udstedet andre steder efter denne dato anses ikke som et pas med afstamning og bestyrelsen bestemmer om de kan deltage ved årets Shire Show.